Limegrillat kyckling
Supergod limegrillat kyckling med gurkmeja
Till 8 kycklingbitar
2 dl rapsolja
0,5 dl rödvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
cayennepeppar
salt och vitpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk gurkmeja
1 msk worcestershiresås
2 msk färsk basilika, hackad (eller annan krydda)
1 röd chili, tunt skivat
2 kvistar färsk rosmarin
2 lime, juice och klyftor
Blanda alla ingredienser i en eller två fryspåsar, håll igen öppningen och ‘rör runt’ med påsen så allt blandar sig. Lägg även limeklyftorna i påsen. Lägg i kycklingen, ta ur luften och knyt ihop. Marinera i några timmar i kylen.
Grilla på medelvärme, långsamt och vänd ofta. Det tar ca 30 minuter – otroligt gott!
Till detta hade vi en coleslaw och gula- & polka betor med chevré och valnötter i ugn.
Hur kom gurkmejan in i receptet ?? eller är jag helt blind?
trevlig hemsida som jag ofta besöker
mvh
Rolf
Tack Rolf!!!! Nu är det med! 😉