LCHF granola med lakrits
Lakritsgranola – otroligt gott! Receptet är från min bok: Lär dig leva Sockerfritt
8 dl färdig mängd
1 dl hackade nötter
1 dl hackade mandel
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
1/2 dl krossade linfrö
2 äggvitor
salt
1 tsk vaniljpulver
1 msk lakritspulver
50 g smör
- Värm ugnen till 150°C.
- Vispa äggvitorna till skum och blanda ner alla hackade nötter och frön, samt salt, vanilj och lakritspulver.
- Blanda i smör (jag ‘smälter’ den lite först).
- Smula ‘degen’ på bakplåtspapper på en ugnsform.
- Grädda i ugn ca 20-30 minuter.
- Rör runt granolan då och då.
- När den är ‘torr’, fått fin färg och är krispig så är den klar.
- Svalna och förvara i lufttät burk i kyl.
Går det att ha granolan i en lufttät burk fast i rumstemperatur? Har precis gjort den! Är sugen på hur den smakar!
Tack så mycket!