Höstvåfflor utan blodsockerhöjning, nötfria!
Våfflor är absolut möjligt även för dig som äter LCHF kost. Dessa gör jag även nötfria. Jag använder mig av kikärtsmjöl som binder ihop smeten och gör otroligt goda våfflor. Kikärtsmjöl höjer inte blodsockret vad jag mfl har testat detta då det är resistent stärkelse. Ett underskattat mjöl inom LCHF där vi undviker produkter med högre kolhydratsinnehåll MEN våga testa. Grejen med LCHF är att undvika mat som höjer blodsocker då högt bs ger insulinpåslag och då är fettinlagrande. Men när det inte blir ett högt bs anser jag att det funkar utmärkt.
LCHF våfflor
ca 5 våfflor
3 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
50 g smält smör
1,5 dl kikärtsmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
eventuellt sötning, till exempel några steviadroppar
1 röd lök, hackad
2 dl räkor, skalade (exempelvis frysta och tinade)
2 dl crème fraiche
- Blanda ihop ägg, grädde och vatten.
- Smält smör och blanda i smeten.
- Tillsätt kikärtsmjöl, salt och slutligen bakpulver och eventuellt sötning.
- Smörj våffeljärn och häll i smet – den rinner lätt över, så ta lite åt gången och stäng försiktigt.
- Servera våfflor med lök, räkor och crème fraiche.
Jag älskar verkligen dessa våfflor! Äter våfflor mycket oftare sen jag hittade detta recept och med lite matigare tillbehör så blir det som en riktig måltid
Så goda!!