Mattias matiga middagslax
Ett snabbt och enkelt recept på en riktig god middag!
4 port
4-6 bitar laxfilé
4 tsk tomatpuré
salt, vitpeppar, cayennepeppar
2 msk koncentrerad citronsaft eller juice från en citron
5 dl grädde (så det täcker laxen)
1-2 rödlök
1/2 purjolök
1/2 fänkål
Värm ugnen till 180°C
Dela lök, purjolök, fänkål i bitar. Lägg laxen i en ugnsform och fördela grönsakerna runt om. Lägg en klick tomatpuré på varje laxfilé. Krydda. Häll på citronjuicen och sedan häll över grädden så det täcker fisken.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Servera med t.ex. kokt broccoli.
Det går bra att ha bara lax och kryddor utan grönsaker i formen, eller ta andra grönsaker som finns hemma. Grunden är just lax, tomatpuré, citron, salt o peppar samt grädden.
Mums verkligen!