Limelax på spenatbädd

2011-03-28 13:00     Kommentera    Kategori: Fisk
DSC06492

2 Portioner

 

2 bitar lax, helst ekologisk
1 tsk Havs flingsalt

1 1 tsk färskmald svartpeppar/rosépeppar

4 msk smör

1 lime, skal o juice

1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)

Färsk spenat

 

Lägg två klickar smör i en ugnsform.  Täck botten av formen med spenat. Lägg på laxbitarna.  Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.  Riv skalet från en lime och sprid ut det på laxen.  En matsked smör på varje laxfilé.

 

I ugn 180°c ca 15 min – eller tills den är klar.

 

Servera med färsk spenat, tomat och 1-2 msk creme fraiche/person.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »