LCHF löksill
Som ni vet, så är jag helt anti sötning av mat… Men löksill gick bara inte att göra utan lite sötning, gick och gick – ingen åt den! Jag använde då en gnutta (minimalt med) stevia, alltså bara några droppar… Anser det ändå bättre än den köpe löksillen som är extrem söt… Så om man vill ändå äta löksill så kan detta vara ett bättre alternativ. Helt upp till dig. Så här gjorde jag, och alla åt och njöt (har testat innan midsommar)!
Till en stor burk behöver du:
1 burk inläggningssill
1/2 gul lök
1 charlottenlök
1 rödlök
15 cm purjolök
2 msk gräslök
Till lag:
1,5 dl 12% ättiksprit
3-4 droppar stevia (flytande)
1,5 dl vatten
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
- Skölja sillen i vatten och dela den i bitar.
- Koka upp allt som är till lagen och låt svalna.
- Skiva allt lök och hacka gräslöken.
- Lägg några sillbitar i en burk och varva med löken.
- Lägg även i kryddorna. Sila lagen och häll den över sillen, så att allt i burken täcks av lag.
- Stäng burken så att det är lufttätt och låt stå och dra sig i kylen över natten, gärna ett par dagar, före servering.
Hej!
Tänkte prova att göra din sill till jul. I ditt recept står det Steviadroppar. Kan man byta ut det mot Ica sötströ? Hur mycket ska man i så fall använda?
Tack på förhand.
MVH Annelie
Hej Annelie! Jo men absolut kan du det. Oj mängden, skulle gissa på 1 tsk… Behövs inte mycket, om det ens behövs överhuvudtaget. Men liiiite räcker! Lycka till och God Jul!