Kokos- & Pepparrotspannerad kummelfisk med lättstekta ärtskott
2 portioner
Fisken:
2 Kummelfiskfileér
1 ägg
2 dl kokosmjöl (funkar säkert jättabra med mandelmjöl eller kokosflingor)
1 dl riven färsk pepparrot
havssalt och svartpeppar
En näve ärtskott
2 msk kokosfett (alt. smör)
Såsen:
1 msk kokosfett
1 dl riven färsk pepparrot
havssalt och vitpeppar
en bunt ärtskott grovt hackat i bitar
1,5 dl vispgrädde
1 msk philedelphiaost
Vispa ägget. Täck fiskfileérna med ägg och bädda i kokosmjöl (runt om fileén), strö över lite av pepparroten. Hetta upp kokosfettet i en stekpanna och sted resterande pepparrot en kort stund, lägg fisken ovanpå. Stek i några minuter på vardera sida. Om det finns plats i stekpannan så lägg ner ärtskott och fräs krispigt, (annars gör detta i en seperat stekpanna). Lägg upp fisken och ärtskotten på tallrikar och täck över en kort stund.
Sås:
Använd samma stekpanna, smält kokosfettet och fräs pepparroten i några sekunder bara. Häll i grädde och kryddor (inkl. ärtskott), rör i philedelphiaosten. Rör runt tills önskad konsistens.
Lägg upp fisken och häll såsen över halva. Tillbehör: Broccoli och körsbärstomater tex.