Vegansk cheese-cake
Denna var gudomlig god, och perfekt kaka/tårta för 50 års fest (bla)…

Utan tillsatt socker, utan mjöl och även mejerifritt!
(Jag sa jag skulle göra den till 50 års-kalaset, och det blev såååå poppis bland alla)!
.
Till en kaka:
🫐 8-10 dadlar, urkärnade
🫐 3 dl sötmandel
🫐 1 msk kokosolja
🫐 2 msk mct olja (@upgrit)
🫐 1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
🫐 Mixa allt med stavmixer eller i en blender.
🫐 Klä en form med plastfolie och tryck ut kakbotten i formen.
🫐 Ställ i kylen
Fyllning:
🫐 2 dl naturella cashewnötter (blötlägg i vatten några timmar eller över natten)
🫐 1-2 dl blåbär
🫐 0,5 dl kokosgrädde (tetra)
🫐 3 msk citronsaft
🫐 1 msk mct olja
🫐 1 krm vaniljextrakt
🫐 1-2 msk honung
🫐 garnera m syrenblommor (dessa går utmärkt att äta), kokos & blåbär
Gör så här:
🫐 Skölj de blötlagda cashewnötterna och kör med stavmixer eller blender tillsammans med resten av ingredienserna.
🫐 Mixa tills fyllningen är krämig och slät.
🫐 Häll fyllningen i formen och ställ in i frysen minst en timme.
🫐 Låt den stå ute en stund innan servering.

