Påsktårta – LCHF morotskaka

2020-04-10 10:26     2 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter

Här kommer inspiration till en saftig och supergod LCHF påsktårta

Till en tårta

 Tårtbotten

4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bakpulver
1 lime, juicen
1 morot, riven 
1 dl hackade valnötter 
0,5 dl erytritol
smör till formen

Fyllning

1 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
2½ msk erythritol (gärna puder)
1 msk vaniljextrakt
1 kryddmått salt

Frosting

1,5 dl vispgrädde, vispad
100 g  philadelphiaost
50 g smält smör, svalnat
malen kanel
1 tsk limejuice
1/2 tsk riven limeska
Några droppar flytande stevia

Gör så här: 

Tårtbotten

  1. Blanda allt till botten i en skål och smörj en ugnsform/tårtform som tål mikro.
  2. Häll i smeten och ställ i mikro.
  3. Ställ in mikro på medel temperatur och grädda i mikro i 4 minuter. Kör 20 sek åt gången därefter om den är fortfarande för gungig i mitten, men den behöver inte bli helt stabil där.
  4. Ta ur mikro och låt svalna.
  5. Kakan kan även gräddas i ugn, 180°C  i ungefär 30 minuter.

Fyllning

  1. Blanda ihop fyllningen i en skål.
  2. Gör hål i tårtbotten med en gaffel och häll över fyllningen, fördela den över hela kakan.

Frosting

  1. Vispa grädden hårt.
  2. Vispa i övriga ingredienser och fördela ett tjockt lager på tårtbotten.
  3. Garnera med kanel, limeskal, myntablad (haha jag hade bara basilika hemme – snyggt ändå).

Inspiration och originalrecept (lite annorlunda) hittade jag på dietdoctor.com

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • såg så goda ut ska göra egna 😛

    • Den är super! Funkar även som muffins! Lycka till!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »