Monique’s underbara LCHF chokladmousse
Festlig efterrätt till både nyår eller vardag!
6 portioner
200 g mörk choklad (minst 70 %, gärna över 80 %)
1 äggula
1 krm salt
1/2 dl ”smält” kokosolja (den blir flytande vid
24 grader)
1–2 tsk rivet apelsinskal (kan uteslutas)
5 dl lättvispad grädde
Lite vispad grädde och hallon (eller björnbär) till garnering sedan.
Dela och hacka chokladen och lägg i en bunke och smält över vattenbad. Blanda ägggula, salt och apelsinskal i en skål. Blanda försiktigt ner det flytande, lätt uppvärmda kokosfettet. Tillsätt den smälta chokladen och blanda. Vispa grädden lätt så att den blir tjockflytande, inte för hårt. Vänd ner grädden och rör om försiktigt. Lägg upp i portionsformar eller i en stor skål. Ställ kallt i kylen minst en timme före servering. Ta fram 15 minuter innan servering och garnera med björnbär och en klick vispad grädde.
Nu har jag gjort denna. Slickade skålen och det var mumsigt! Ännu bättre ikväll med bär och grädde!
Tack!
Så härligt! Den är verkligen jättegod! Njut och Gott Nytt År Penny! 🙂
Men hur gör man denna efterrätt??
Förlåt, det blev fel på sidan. Nu är den fixad! 🙂
Hej.
Tyvär och förståeligt så hittar jag inte var man kan kommentera på receptet från mandelmjölsguiden som hänvisar receptet till dig och blir därför tvungen att kommentera här. Receptet på kladdkaka med mandelmjöl kan inte vara beprövad. Det smakar som om man går ut, stoppar munnen i backen och tuggar jord med en smak av choklad.
Koncistensen blir inte som en smet utan mer som en smulpaj. Hade hoppats att recepten som las upp här var antingen beprövade eller kommenterade med en mer verklighets anknytning.
Receptet måste ha skapats av en person som har förstörda smaklökar.
Väldigt besviken kock!
Men oj! 🙁 Jag har gjort den… Har förstått att det finns olika typer av nöt/mandelmjöl så frågan är om vi använt olika. Jätte synd! 🙁
Förstår att du känner dig besviken… Sorry verkigen! Ska gå in och ändra… Tack för feedback o ha ett Gott Nytt 2013!
Det ser ut som delar av receptet fattas. Texten slutar mitt i en parentes… Är det verkligen allt som ska med som står i texten?
Chokladmousse utan grädde? Och om man dessutom ska utesluta ägget? Det där var väl inte ett riktigt recept eller?
Ingen grädde?!
Hur gör man. Står ju inget.
Kan man utesluta ägget? Kan man ta nåt annat istället? Är äggallergiker….och vill så innerligt gärna prova detta.
Bara att testa! Tror säkert det funkar jättebra utan ägg! 🙂