Mejerifri pepparkakspanacotta m bärkristaller

En julig och hälsosam efterrätt som passar i dessa tider. Jag kör mejerifritt samt socker och kemisksötningsfritt. Jag använder mig av opastöriserad honung om jag ska söta något. Kokosgrädde är också lite söt i sig så det går fint helt utan sötning.
Pepparkakspannacotta med frostade bär eller granatäpple
- 5 dl kokosgrädde
- 1.5 tsk pepparkakskryddor (alternativt: 0,75 tsk kanel, 0,5 tsk kardemumma, 0,5 tsk ingefära, 0,5 tsk nejlika)
- 2 gelatinblad
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 tsk opastöriserad honung
Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
Häll kokos, kryddor och vanilj i en kastrull och låt sjuda någon minut.
Krama ur gelatinen och rör ner de i kastrullen. Blanda så gelatinen ”smälter”.
Ta av värmen och rör i honungen (den ska inte bli för varm för att ha kvar sin näring).
Förvara i kylen minst 3 timmar men gärna över natten.
Dekorera med frysta vinbär, blåbär eller granatäpple:

