Lchf snickerskladdkaka med lakrits
250 g mörk choklad, en med lakritssmsk minst 70%, och en 86%ig (minst)!
150 g smör
1,5 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
1,5 tsk lakritspulver
2 dl salta jordnöter, jag använde hela
Serveras vispad grädde.
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform eller lägg i bakplåtspapper.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smör och grädde i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladen svalna lite.
- Blanda vanilj o lakritspulver i chokladen.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
- Rör i nötterna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter. Kakan görs med fördel en dag i förväg!
Servera kakan kall tillsammans med vispad grädde.
Vilken härlig snickerskladdkaka, det där måste jag prova. Passar säkert att göra det till morsdagen, för alla i familjen tycker om choklad. Ha det så bra. Kram/Hälsn.Paula