LCHF snickerskaka / chokladkaka
Den här är otrolig god! Smakar snickers… Har använt mitt gamla recept och lagt till nötter. Skriver hela receptet här ändå…
LCHF snickerskaka
250 g mörk choklad, minst 70%, men hellre mera tycker jag!
150 g smör
5 ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
2 dl salta jordnöter, jag använde hela
Serveras med bär och vispad grädde.
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladen svalna lite.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
- Blanda i nötterna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter. Kakan görs med fördel en dag i förväg!
Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde.
Hej,
Receptet ser jättesmarrigt ut!! 🙂
Jag har även en av dina receptböcker så jag hämtar spännande recept ofta..
En fråga.. När du anger ugnstemperaturer i dina recept är det då för varmluftsugn eller vanlig ugn du anger?
Tack!
Jag har varmluftsugn, skriver därför (oftast) ca tider 😉