LCHF snickers
200g mörk choklad(gärna över 90%)
200g jordnötssmör, ekologisk, sockerfri
1 krm flingsalt
1 dl hackade nötter. naturella
1 dl hackade salta nötter
1 tsk vaniljpulver, ekologisk
Denna gjorde jag lite annorlunda än i min bok.
Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i hälften av chokladen. Låt stelna på kallt ställe.
Koka upp jordnötssmör, hackade nötter och vanilj i en kastrull. Bred ut nötblandningen ovanpå chokladen. Häll över resterande choklad och smet ut så det täcker nötblandningen.
Ställ kallt. Lägg upp på en skärbräda och skär i bitar.
Perfekt fredagsmys eller lördaggodis! Anpassa styrkan på chokladen efter barnen – detta är ändå bättre än vanligt köpegodis.
VARNING:
Risken är att den blir för god och man äter alldeles för mycket 🙂