LCHF Saffranspannacotta med valnötter

2012-12-27 14:38     5 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter, Högtider, LCHF Högtider

LCHF Saffranspannacotta var så gott! Jag gjorde den till julafton, men är en festlig, smakrik och god efterrätt även som passar till nyår skulle jag tro.

LCHF Saffranspannacotta

LCHF Saffranspannacotta med valnötter
8 portioner

8 dl grädde
2 paket saffran
1 tsk vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
3 gelatinblad
1,5 dl hackade valnötter

Koka upp grädden, tillsätt saffran och vanilj. Låt småkoka i ca 10 minuter.  Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Ta grädden från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen.  Lägg ner bladen i grädden och rör om. Häll upp i små glas eller skålar. Strö över valnötterna, några sjunker ner och småbitar ligger kvar på toppen som dekoration. Ställ kallt i kylen några timmar.
Denna efterrätt var super super god!


 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

  • Mums!

  • Läckert, ska absolut pröva. Gjorde med lakritssmak (lakritspulver) och den blev mums mums – bra idé om man saknar lakrits.

    • Vad gott det lät! Kan tänka mig att färgen var inte lika snygg ;)… Måste få tag i lakritspulver!!! *PÅ JAKT*

  • Jag funderade på att göra saffranspannacotta till nyår. Ser läckert ut med valnötter strödda på.

    • Jättegott och speciellt med valnötterna… mums! Passar fint till nyår tycker jag! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »