LCHF päronpaj/päronkaka
En enkel LCHF päronpaj eller päronkaka att fixa till fikat! Det är inte ofta jag bakar, men idag ska det vara kalas och då tänkte jag bidra med en lchf vänlig kaka. Päronen är från min trädgård och kakan tar ca 20 min att baka.
En liten kaka, 6 port
1-2 päron
70 g smör (mjuk eller delvis smält)
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosflingor
2 msk sesamfrön
1 msk kokoschips (kokosbitar/flakes)
0,5 tsk kardemumma
nypa kanel
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandel (grovt hackad)
- Värm ugnen till 180°C.
- Lägg lite smör i botten på en liten ugnsform.
- Dela päron i småbitar och lägg i botten.
- Blanda ca 50g smör med mandelmjöl, kokosflingor, sesamfrön, kokoschips, kardemumma, kanel och vaniljpulver.
- Fördela blandningen ovanpå päronen.
- Hacka mandel grovt och rör i resterande smör.
- Lägg mandelhacket överst på kakan.
- Grädda i ugn i 20 min, så täcket får en fin färg.
- Servera med vispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron, skär i bitar och lägg i en portionspajform (ca 14 cm i diameter). Hacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula detta över päronbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.