Lchf päronkaka med vanilsås

2014-09-13 15:20     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter

IMG_6162.JPG

Till en kaka
150 g smör
3 ägg
1,5 dl mascarpone eller 1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljpulver eller ren vaniljessence
3-5 droppar bittermandelessence
1,5 dl kokosmjöl
1 dl koksoflingor
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk flytande stevia (fungerar säkert med något annat också)
Tillägg:
Jag gör helt utan sötning och la istället till 1 dl hackade valnötter. Helt ok tyckte vi här hemma!

två päron, ej så söta och rätt fasta i konsistensen
kanel
50 g smör

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C

Blanda ihop allt förutom smör och päron. Smält smöret och tillsätt det i smeten. Skiva päronen i bitar (klyftor). I en kakform med löstagbara kanter lägg bakplåtspapper. Tryck i smeten och jämna ut den. Lägg på päronen och pressa ner de i smeten. Strö kanel över toppen och fördela smörklickar ovanpå. Grädda i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås.

Vaniljsås
2 dl grädde
2 äggulor
1 tsk vaniljessence, eller vaniljpulver eller vaniljstång
1,5 dl vispad grädde
(ev. sötning såsom 1/2 tsk flytande stevia)

Kokaupp grädde och vanilj. Ta från värmen o låt svalna lite. Blanda äggulorna för sig och rör ner i den något svala grädden, under vispning. Vispa övriga grädden med elvisp, ej för hårt. Blanda den vispade grädden med såsen när den blivit ännu mera sval. Servera till kakan.

 

 

IMG_6164.JPG

IMG_6168.JPG

IMG_6170.JPG

 

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »