LCHF nyårsefterrätt – TIPS!
Till nyår på lördag så kommer vi göra denna efterrätt som är med i senaste LCHF magasinet… Den är så otrolig god och nyårsfestligt, rekommenderar varmt!
Champagnepannacotta
4 portioner
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljessence eller vaniljpulver
Champagne-gelé:
3 dl mousserande torrt champagne (brut)
2 gelatinblad
Jordgubbar
1. Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i någr minuter.
2. Värm grädde och vanilj i en kastrull på låg värme, tills den blir varm, men ej kokar. Ta från värmen.
3. Krama ur gelantinet och rör ner bladen i grädden så de smälter.
4. Häll upp i serveringsglas ställ kallt i minst 2 timmar innand du gör gelén.
Till champagne-gelé:
5. Blötlägg 2 gelantin blad i kallt vatten i några min.
6. Häll upp det mousserande vinet i en kastrull och värm (ej koka).
7. Krama ur gelantinet och rör ner i vinet.
8. Häll vinet över den kalla och redan stela pannacottan.
9. Om du vill kan du antingen lägga några skivor jordgubbar på pannacottan först och sen gelén eller gelé först, låt stelna i ca 2 timmar och sedan dekorera med jordgubbar.
Såg gott ut