LCHF nötkaka – underbar god!

2016-06-06 9:03     3 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter

IMG_6895

Nötkaka med mörkchoklad

Till en kaka:

  • 100 g mandel, grovt hackat
  • 100g valnötter, grovt hackat
  • 100g hasselnötter, grovt hackat
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 100g mörk choklad, minst 70%, i bitar
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • 0,5 dl blåbär eller hallon (kan uteslutas)
  • 6 ägg
  • 100g philadelphiaost
  • 200g smör, rumstempererat

 Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°C.
  2. Blanda ihop nötter, mandelmjöl och vanilj.
  3. Seperera äggvitan från gulan.
  4. Vispa ihop äggulorna med smöret.
  5. Blanda ihop ägg, philadelphiaost och smör med nötterna.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  7. Rör ner äggvitorna i nötblandningen.
  8. Rör även ner chokladbitarna och blåbär.
  9. Smörj eller klä en springform med smör eller bakplåtspapper och häll i kakblandningen.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  11. Låt svalna och servera som är, med vispgrädde eller med kokosmjölk.

Det här är ett smakprov ur nästa upplaga av sommarens LCHF magasinet….

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Hej! Vill bara uppmärksamma dig på att det har smugit sig in en miss i receptet i senaste LCHF-magasinet, Philadelphiaosten saknas. Tur att det fanns här! <3

    • Hoppsan! Tack för att du sa till!

  • Philadelphia-osten, var kommer den in? I Kakan eller till kakan? Chansar nu på att den ska i kakan med smöret och äggulorna…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna en kommentar tillMonique Forslund

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »