LCHF kladdkaka – krämig, chokladig, gudomlig…
Min kollega gjorde denna gudomligt goda kladdkaka inför en fest. Den är från en tidning om kladdkakor (så receptet är ej mitt…)
Till en kaka
250 g mörk choklad, minst 70%, men hellre mera tycker jag!
150 g smör
5 ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
Serveras med bär och vispad grädde.
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladen svalna lite.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.
Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde!
Livsfarligt god var den
Gjorde en till helgen, då övrig gänget ska äta tårta och det dessutom är två glutenallergiker med. Roligare bjuda på den än torra glutenfria kakor
Tänkte garnera med smetana och bär. Vet inte riktigt hur den kommer uppskattas av de två andra då de är mer vana vid socker än vad jag är.
Har ju ätit SkaldemansLCHF i tre veckor och är ganska sockeravgiftad vid det här laget 🙂