LCHF kladdkaka – krämig, chokladig, gudomlig…

2014-06-12 11:24     3 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter

IMG_3359

 

Min kollega gjorde denna gudomligt goda kladdkaka inför en fest. Den är från en tidning om kladdkakor (så receptet är ej mitt…)
Till en kaka


250 g mörk choklad, minst 70%, men hellre mera tycker jag!

150 g smör

5 ägg

1 tsk  ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång

Serveras med bär och vispad grädde.
  • Värm ungnen till 160°C.
  • Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
  • Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
  • Låt chokladen svalna lite.
  • Dela äggen, vitt och gult för sig.
  • Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
  • Vispa vitorna tills det blir fast.
  • Blanda ihop chokladen med äggulorna.
  • Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
  • Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.

Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde!

IMG_3354

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Livsfarligt god var den

    Gjorde en till helgen, då övrig gänget ska äta tårta och det dessutom är två glutenallergiker med. Roligare bjuda på den än torra glutenfria kakor

    Tänkte garnera med smetana och bär. Vet inte riktigt hur den kommer uppskattas av de två andra då de är mer vana vid socker än vad jag är.
    Har ju ätit SkaldemansLCHF i tre veckor och är ganska sockeravgiftad vid det här laget 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »