LCHF Jordgubbspanacotta
Vilken underbar god LCHF vänlig pannacotta! Jag gjorde en vanlig vaniljpannacotta, som jag sedan blandade lite hackade jordgubbar i.
Jordgubbspannacotta
6 st / portioner
5 dl grädde
2 gelatinblad
2 tsk vaniljpulver
1,5 dl hackade jordgubbar
Koka upp grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter (spara ett halvt blad till jordgubbskrämen). Blanda i vaniljen. Ta från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i grädden. Rör om och blanda i de hackade bären. Häll upp i små glas eller skålar. Ställ i kylen.
Jordgubbskräm
2 dl hackade jordgubbar
1 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
1/2 gelatinblad
Koka upp under omrörning, tillsätt gelatin. Häll blandningen sedan ovanpå den kalla pannacottan. Ställ kallt i ett par timmar minst!
Vaniljpulver? Är det en sån där liten och ganska dyr (om man ser till mängden i burken) burk med svart pulver i som finns att köpa i vanliga livsmedelsaffären?
Ja det är det… Ekologisk vaniljpulver tror jag det heter… Funkar fint med vaniljstång oxå! 🙂
Det här ska jag prova, det lät ju supergott och enkelt!
Lycka till! Tror att du kommer bli nöjd! 🙂