LCHF Jordgubbspanacotta

2013-08-11 12:30     4 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter

IMG_1555

Vilken underbar god LCHF vänlig pannacotta! Jag gjorde en vanlig vaniljpannacotta, som jag sedan blandade lite hackade jordgubbar i.

Jordgubbspannacotta
6 st / portioner

5 dl grädde
2 gelatinblad
2 tsk vaniljpulver
1,5 dl hackade jordgubbar

Koka upp grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter (spara ett halvt blad till jordgubbskrämen). Blanda i vaniljen. Ta från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i grädden. Rör om och blanda i de hackade bären. Häll upp i små glas eller skålar. Ställ i kylen.

Jordgubbskräm

2 dl hackade jordgubbar
1 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
1/2 gelatinblad

Koka upp under omrörning, tillsätt gelatin. Häll blandningen sedan ovanpå den kalla pannacottan. Ställ kallt i ett par timmar minst!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

  • Vaniljpulver? Är det en sån där liten och ganska dyr (om man ser till mängden i burken) burk med svart pulver i som finns att köpa i vanliga livsmedelsaffären?

    • Ja det är det… Ekologisk vaniljpulver tror jag det heter… Funkar fint med vaniljstång oxå! 🙂

  • Det här ska jag prova, det lät ju supergott och enkelt!

    • Lycka till! Tror att du kommer bli nöjd! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »