LCHF efterrätt: Choklad- & jordgubbsmousse med myntasås

2012-06-24 9:14     1 Kommentar    Kategori: Bakverk/Desserter, LCHF Högtider


8-10 Portioner

Myntasås
ca 150g jordgubbar
ca 10-20 myntablad
1 tsk ekologisk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Mixa ihop med mixerstav. Häll upp i portionsglas/formar, mängden sås ska vara ca 1 cm högt i glasen.

Chokladmousse
200g mörk choklad (tips: en Marabou 70% med mint el kokos, samt en på 86%)
1 äggula
1 krm salt
1/2 dl kokosolja
5 dl vispgrädde (40%)
Dela och hacka chokladen och lägg i en bunke och smält över vattenbad. Tillsätt kokosoljan. Blanda äggula & salt i en skål. Tillsätt den smälta chokladen och blanda. Vispa grädden så att den är tjockflytande (ej för hårt). Blanda ägg- & chokladsmeten med grädden.

Häll försiktigt chokladmousse i varje glas, men lämna lika mycket plats för jordgubbsmoussen. Ställ kallt, gärna över natten. Hit kan alltså förberedas dagen före.

Jordgubbsmousse
1 liter jordgubbar, rensade
3 dl vispgrädde
1 pkt mascerponeost
1 tsk vaniljpulver eller vanilj från en vaniljstång

Mixa jordgubbarna med mixerstav eller i matberedare, tillsätt vanilj. Vispa grädden, blanda mascerponeosten med den vispade grädden. Rör ihop jordgubbarna med gräddblandningen. Häll jordgubbsmoussen ovanpå chokladmoussen. Ställ kallt tills det är dags att servera, gärna mins 2-4 timmar innan. Garnera med en bit jordgubbe och en klick grädde om du vill.

IMG_0561

IMG_0563

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hur gör du jordgubbsmoussen då? På samma sätt som chokladmoussen fast med jordgubbar istället för choklad? Det ser riktigt gott ut.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »