LCHF cupcakes goa muffins

Supergoda morotskaksmuffins
Till basen
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bakpulver
1 lime, juicen
1 morot, riven
1 dl hackade valnötter
0,5 dl erytritol
Muffinsformar
Fyllning
0,5 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk
1 msk erythritol (gärna puder)
1 tsk vaniljextrakt
1 kryddmått salt
Frosting
1,5 dl vispgrädde, vispad
100 g philadelphiaost
50 g smält smör, svalnat
1 tsk limejuice
1/2 tsk riven limeska
Några droppar flytande stevia
Gör så här:
Basen
- Blanda allt till basen i en skål och lägg fram muffinsformar (ca 12 st).
- Försela smeten i formarna och ställ i mikron, kör på medel temperatur och grädda i mikro i 4 minuter. Kör 20 sek åt gången därefter om den är fortfarande för gungig i mitten, men den behöver inte bli helt stabil där.
- Ta ur mikro och låt svalna.
- Kan även gräddas i ugn, 180°C i ungefär 25 minuter.
Fyllning
- Blanda ihop fyllningen i en skål.
- Gör hål i muffinsarna med en gaffel och häll över fyllningen, fördela den över hela kakan.
Frosting
- Vispa grädden hårt.
- Vispa i övriga ingredienser och fördela ett tjockt lager på tårtbotten.
- Garnera med kanel, limeskal, myntablad (haha jag hade bara basilika hemme – snyggt ändå).
Vilket intressant recept!