LCHF chokladkaka med glasyr

2020-04-18 17:53     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter

En chokladkaka som verkligen går hem, med chokladglasyr o deko!

300 g mörk choklad, minst 70%

300 g smör

5 ägg

1 tsk vaniljextrakt

3 msk erytritol (sötströ) kan uteslutas

En nypa salt

1 tsk bakpulver

1-2 msk kokosflingor

Gör så här:

  • Smält choklad, smör och sötning i en kastrull o tillsätt vanilj.
  • Dela äggen vita o gulor var för sig.
  • Vispa gulorna o tillsätt salt.
  • Vispa vitorna för sig tills det bildas toppar.
  • Låt chokladblandningen svalna något, lägg undan 1/4 av mängden till glasyren, och blanda i äggulorna i den delen till kakbotten.
  • Rör i bakpulver.
  • Vänd ner chokladblandningen med äggvitorna, och häll över i en smord springform.
  • Grädda i ugnen 180° i 15-20 minuter.
  • Ta ur kakan, den ska vara gungig.
  • Låt svalna. Värm resterande choklad o fördela det ovanpå kakan.
  • Strö över kokosflingor.
  • Jag dekorerade med torkad apelsin o en tulpan.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »