LCHF chokladkaka i långpanna

2015-06-13 15:00     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter, Högtider

Fantastisk god och bäst är den dagen efter! Så gör den i god tid!

 

400 g mörk choklad, minst 70%, den med lakrits blir supergod
300 g smör
2 dl vispgrädde
10 ägg
2 tsk  ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
2 tsk lakritspulver (kan uteslutas)

    • Värm ungnen till 160°C.
    • Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna.
    • Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret och grädden i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
    • Låt chokladen svalna lite.
    • Dela äggen, vitt och gult för sig.
    • Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj och lakritspulver.
    • Vispa vitorna tills det blir fast.
    • Blanda ihop chokladen med äggulorna.
    • Blanda ihop med de vispade äggvitorna.

Häll smeten i formen och grädde i 10-15 minuter. Den ska vara lite ‘gungig’ när man tar ut den. Svalna och ställ i kylen, gärna över natten. Dela i bitar och servera gärna med bär. Går även bra att frysa in i bitar.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »