LCHF chokladkaka i långpanna
Fantastisk god och bäst är den dagen efter! Så gör den i god tid!
400 g mörk choklad, minst 70%, den med lakrits blir supergod
300 g smör
2 dl vispgrädde
10 ägg
2 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
2 tsk lakritspulver (kan uteslutas)
- Värm ungnen till 160°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret och grädden i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladen svalna lite.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj och lakritspulver.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädde i 10-15 minuter. Den ska vara lite ‘gungig’ när man tar ut den. Svalna och ställ i kylen, gärna över natten. Dela i bitar och servera gärna med bär. Går även bra att frysa in i bitar.