LCHF Cheesecake
3 dl vispad grädde
1 pkt mascerpone ost
100g philedelphia ost
2 dl kokosflingor
1 ägg
rivet skal från en lime
2 tsk vaniljpulver (vaniljarom kan användas istället)
2 dl bär (björnbär)
2 dl flagad mandel
2 msk kokosolja (funkar bra med smör också)
jordgubbar till garnering
Plasta in en tårtform med plastfolie.
Smält kokosfettet/smöret i en stekpanna, fräs mandeln tills den får fin färg. Låt svalna. Sprid ut mandeln i kakformen (på plasten).
Vispa grädden. Blanda ihop ostarna, kokosflingor, ägg, lime och vanilj. Vänd ner i den vispade grädden. Häll över hälften i kakformen. Lägg i björnbären försiktigt. Häll över resten av smeten.
Ställ i frysen, minst 4 timmar. Ta fram ca en halvtimme innan servering. Garnera med jorgubbar.
Men… Själva cheesecaken då?! Fyllningen?! Det här är ju bara botten…
Hm, skumt! Måste blivit fel i överföringen från gamla bloggen. Ska kolla på det genast! Tack…
Nu är det fixat! Finns två st olika cheescakes. Har rättat till felt. Bara att välja vilken passar…
HÄR är den med pajbotten (min favorit).