Krämig LCHF chokladmousse med avokado
6-8 portioner
200 g mörk choklad (85 %)
4 rutor mörk choklad MINT (70%) – kan uteslutas!
1 äggula
1 krm salt
5 dl lättvispad grädde
2 små mogna avokadon
1 tsk ekologisk vaniljpulver
Dela chokladen och smält över vattenbad. När den har smält ta av värmen och blanda ner en äggula och salt. Mosa avokadon med mixerstav och blanda i vanilj, vispa grädden lätt så att den blir tjockflytande – fortfarande flytande! Blanda ihop grädde och avokado. Vänd ner gräddblandningen i chokladne och rör om. Lägg upp i portionsformar eller i en stor skål. Ställ kallt i kylen minst en timme före servering. Ta fram 15 minuter innan servering och garnera med bär och en gärna klick vispad grädde.
Detta måste jag verkligen pröva! Låter helt underbart!
Verkligen gott!