Granatäppleoannacotta med kokossmör (AIP)

2021-01-08 16:34     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter

Jag tycker att pannacotta är en enkel, god och bra alternativ till efterrätt. Jag brukar experimentera lite med olika smaksättningar. Igår fyllde min fina mamma 82 år och vi bjöd henna på middag där jag gjorde denna efterrätt. Och helt ärligt, bland de bästa jag ätit i pannacotta-väg! Så sjukt gott!

Hemligheten var dock kokossmöret på toppen! Wow – vad den bara gjorde den…

Granatäpplepannacotta med kokossmör
4 portioner

5 dl kokosgrädde
2 ark gelatine
vatten till gelatinen
1 tsk honung (kan uteslutas)
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl granatäppelkärnor
3 msk kokossmör (1+2)

Gör så här:

  1. Lägg gelatinebladen i kallt vatten i några minuter.
  2. I en kastrull värm kokosgrädde, vanilj och honung. 
  3. Rör ner gelatinbladen tills de “smälter”.
  4. Ta av värmen och “hacka” ner 1 msk kokossmör och granatäppelkärnor (spara lite till garnering).
  5. Låt svalna lite och häll över i portionsglas. Svalna mera.
  6. Smält kokossmör i mikro eller över vattenbad.
  7. Ringla över kokossmör, dekorera med granatäpple och ställ i kylen minst 2 timmar.

Kokossmör köper jag alltid från Upgrit, som jag VET har bra grejor! Genom samarbete får även du 15% rabatt om du uppger LIFEZONE15 om du vill beställa från dem. Jag kan tipsa om att beställa några burkar! Slurp säger det…

« Föregående inlägg  | Hem |  

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |