Egen LCHF lördagsgodis tillagas
Att göra egna chokladpinnar, chokladpops eller chokladklubbor – finns många namn!
Skriver om det idag, då det ska stå i kylen ett tag, så blir lagomt som fredagsmyspyssel till lördagen.
200 g mörk choklad (beroende hur tålig du är eller om det är till barnen osv. Jag kör 86% till oss vuxna och 70% till barnen)
1 msk kokosolja
3 msk smör
Smaksättning som kan uteslutas (välj en):
1 tsk finhackad röd chili
Finhackade mintblad
Finhackade nötter, pistasch är gott
Riven lime eller apelsinskal, väldigt finrivet
Gör så här:
Smält smör och kokosolja i en kastrull och bryt sönder chokladen i fettet. Rör runt så att chokladen smälter. Alternativt smält chokladen för sig över vattenbad.
Blanda sedan i vald smaksättning om så önskas. Häll upp i iskubsflak ( jag har en från Ikea med hjärtan). Låt stelna lite i kylen, men ej helt. Sätt i en träpinne eller glasspinne i varje form. Håll koll så att pinnen står rakt.
Otroligt gott att doppa i kaffe *TIPS*
Har du andra förslag på saker man kan smaksätta med?
Flingsalt är gott med mörk choklad
Lakritspulver borde bli rysligt gott! 😛