Sveriges BäSTE MINNE äter LCHF!

2011-12-23 0:38     Kommentera    Kategori: Mitt möte med...


Mattias Ribbing träffade jag på Hälsomässan i Stockholm. Han kom till  montern och pratade länge där, om tävlingar han varit med om för att just testa minnet.
Han har tränat sig till ett mästarminne. Med väldokumenterade resultat i bagaget vill han förändra hela Sveriges syn på inlärning och kunskap.
Se Mattias hemsida: mattiasribbing.se

Med tanke på gårdagens (dåliga) artikel i Aftonbladet om hur LCHF gör att vi tänker mer trögt(?).

Sedan 1991 har standardiserade minnestävlingar anordnats regelbundet runt om i världen. Varje tävling består av 10 grenar¸ men memoreringstiden variera mellan olika tävlingar¸ därav det större antalet rekord.
Varje gren genomförs i två delar. Först memoreras informationen under angiven tid. Sedan sker återgivningen då det gäller att komma ihåg så mycket som möjligt¸ också detta moment är tidsbegränsat. Sverige har funnits representerade i minnestävlingar sedan 2004 och har numera ett fullvärdigt landslag och förbund.?

MEN det som är riktigt kul och intressant med detta är att sedan Mattias börjat med LCHF så har han bara blivit bättre och bättre på minnesövningar och tävlingar. Mattias skriver i sin bok: ?Själv har jag experimenterat med näringsintaget i stort – kosten. Här har jag direkt kunnat se en stor skillnad på mina resultat.? Han fortsätter och skriver: ?Alla mina nuvarande minnesrekord är tagna på strikt lågkolhydratkost (LCHF). Jag har bevisat för mig sjäv att hjärnan inte behöver kolhydrater i kosten för att kunna prestera på absolut toppnivå. Tvärt om¸ så orkar jag numera mycket mer.?

Han skickade en signerad bok till oss¸ se det han skrev längst ner!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »