Middag med Dr. Michael Fox

2011-05-26 10:43     Kommentera    Kategori: Mitt möte med...

På ‘Low Carb Cruise’ för några veckor sedan fick jag Dr Michael D. Fox till bordet. Mycket¸ mycket trevligt.

Och VAD vi pratade!
Michael Fox är läkare och jobbar med par som har svårt att bli gravida. Han jobbar bla med provrörsbefruktning men under senare tiden har han även hjälpt par genom att ändra kosten till lågkolhydratskost. Detta har ökat deras chanser till graviditet från 50% till 95%! Helt fantastiskt!

Föreläsningen

Michael Fox var en av årets föreläsare. Han pratade om kvinnor¸ kost¸ hormoner… Och att ett vanligt skäl till utebliven graviditet är hormonstörningen PCO. Hans föreläsning heter: ?The Effect of Low-Carb Nutrition on the Female Hormonal System?. Orsaken till PCO (polycystic ovarian disorder) kan vara höga insulinvärden som stör hormonbalansen. Han pratade vidare om olika faser i en kvinnas liv hormonellt sett och hur kosten kan påverka dessa faser! Tonåren¸ graviditet¸ klimakteriet. Mycket intressant!

Middagen…

Det händer inte ofta¸ om det ens har någonsin hänt – men jag satt och åt middag med en person som var lika strikt som mig vad gäller kosten! DET i sig var ett stort ämne för oss. Han berättade att han inte heller träffar på folk som är så strikta. Hur många amerikaner som ändå äter low carb skall alltid ersätta det dem nu uteslutar¸ med ‘alternativ’ som är många gånger¸ konstgjorda! Hur ‘diet coke’ blir måtlidsdryck mm. Vi delade på en bytta med beanaissesås och smör¸ och både lämnade potatisen (så klart) och morötterna.

Sedan började vi prata barn och kost! Och där hade vi oxå precis samma inställning och idé! Han¸ som jag¸ har en 18 åring¸ 15 åring och (inte som jag¸ då jag har bara 1 men han hade trillingar) 6åring(ar)!

Han sa att han hoppades och ville gärna att jag pratade på nästa Low Carb Cruise om just barn och kost! 🙂 Det är ett ämne som MÅSTE lyftas fram tyckte han. Spännande tyckte jag… 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »