Är min kritik löjlig? (ang. Livsmedelsverket)

2015-11-13 7:31     15 Kommentarer    Kategori: Mitt möte med...

Jag fick en kommentar här på bloggen efter min (rätt hårda, ja,) kritik och ifrågasättande av Livsmedelsverkets kost och måltidskonferens. Personen tycker jag är löjlig och undrar vad jag gjorde på konferensen. Jag tycker även att det ligger en del bakom det hon säger. Men håller mig ändå fast vid min kritik.

Här ser ni kommentaren samt mitt svar. Vad säger du?

Untitledj

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

15 Kommentarer + Kommentera

 • Kan inte låta bli att fundera på vem “Marcus” arbetar för. Han är både okunnig och oförskämd. Stå på dig, du gör ett jättebra jobb. Jag har precis beställt din barnbok, och ska försöka sprida all din kunskap till de svenska mammorna här i Kalifornien.

  • Håller helt med!!! TACK!

 • Hej! (precis hittat till din blogg)

  För Mig (och många många fler) är LCHF INTE bantningskost, utan medicin. en jäkla bra sådan ,som läkare i över 15 år inte kunnat göra för mig.

  Jobbar inom skola och vet att en ändring på bla.skolmaten behövs.

  bra jobbat Monique!

  • Tack Heleen! Välkommen hit också! 🙂

 • Håller med Lina!
  Ha ha ha ha…vad ska man säga. Du kallar dig för “expert” och kan bara förhålla dig till typ ingen forskning alls och hänvisa till fåtal studier i USA. Finns igen forskning på detta i Sverige på barn. LCHF är en ren bantningskost, det vet väl vilken idiot som helst förutom du själv.

  Tacka GUD för att du inte arbetar inom offentlig sektor. Synd bara att “vem som helst” kan öppna och bedriva en förskola där barn får äta LCHF. Är ett stort skämt!

  • Gå gärna in på WHO och kolla forskning om du vill ha lite större bakgrund. LCHF är inte bantningskost, du har helt fel här.
   Förskolan är inte LCHF, men fokus på äkta matvaror, ekologiskt och närproducerat. Som info!

 • “Varför åka dit?”
  Herregud. För att ÄNDRA på det så klart, för att hjälpa andra, för att hjälpa barn till ett friskare liv, omfg
  Tack Monique!
  Hur gick det med den där Paolo Roberto-smörjan, förresten?

 • Jag förstår inte hur någon kan tycka att det är löjligt att du ifrågasätter Livsmedelsverkets råd. Varför skulle inte du som arbetar med barn, kost och hälsa gå på Livsmedelsverkets konferens? Tycker Lina att man bara ska gå dit om man bara sitter och håller med trots alla deras faktafel som du så riktigt pekar på.
  Som någon kommenterade ovanför misstänker man att Lina arbetar på Livsmedelsverket och är rädd om jobbet.
  Självklart ska vi kunna begära att en hälsomyndighet har koll på SENASTE forskning om bra mat och hälsa.
  Stå på dig, det behövs många som du för att det ska ske en förändring. Men vi är många som efter egna studier och erfarenheter gjort förändringar i vår kost och vet bättre än Livsmedelsverket.

 • Heja dig!!!

 • Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb! Stå på dig och fortsätt så som du gör! Du är en förebild =)

 • Du gör ett bra jobb, det är säkert någon på livsmedelverket som bråkar, kanske rädd om jobbet _

 • Måste säga att du skrev ett utomordentligt bra svar på detta inlägg!
  Jag håller med dig till fullo! Jag tror många lämnar över ansvaret till livsmedelsverket o litar blint på dem, skönare så och man slipper engagera sig. Det är när man själv läser på o förkåvrar sig som man inser att allt inte står rätt till inom detta område! Första tiden är man mer i chock över hur alla är köpta av varandra o tillslut inser man att det inte går att lita på någon! Jag kommer aldrig mera lyssna på livsmedelsverket utan har sedan länge tillbaka gått min egen väg! Tycker att du är en kämpe som driver dessa frågor o lyfter fram viktiga saker inom detta område! Själv har jag tankar på att vidareutbilda mig till dietist men jag är osäker på om jag ens får godkänt i ämnena då jag kommer ifrågasätta det mesta!

 • Kanske dags att tex Kalla Fakta el någon annan granskande instans skulle göra grundlig undersökning om hur det förhåller sig med livsmedelsverket och dess fina råd.
  Blev inlagd på sjukhus förra året pga en planerat op och har jobbat inom sjukvården för många år sedan och maten har du verkligen inte ändrats till det bättre snarare tvärt om . Höll på smälla av när det fortfarande bjöds på saft soppa till efterrätt. Det fanns inte mycket som gick att äta för en som håller igen på kolhydrater . Så länge inte Sverige har en hållbar livsmedelsstrategi och hållbar hushållning av landets produktionspotential så begravs den på grund av handelns överproduktion och politkernas oförmåga att inse allvaret då kommer dom stora in och styr tex över livsmedelsverket. Se hur det håller på att gå med vårt Svenska Lantbruk. Vår hemmamarknad är snart borta genom EMV , de tillhör inte konsumenterna el landet något utan bara lurar konsumenterna och öka intjäningen till handlarna och strypa vår Svenska produktion . Det här med matfrågan är så fruktansvärt komplex att även livsmedelsverket styrs av topparna inom livsmedelsverket är min åsikt.
  Du är duktig och påläst och Tack för du öppnar ögon på folk och är där som en nagel .

 • Bra att du ifrågasätter och lyfter fram saker som behöver granskas. Det är de som ifrågasätter felaktigheter som förändrar.

 • Hej Monique
  Tycker att du gör ett fantastiskt jobb, fortsätt med detta

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »