LCHF Lakritsgranola
Jättegott med lakritsgranola, kanske lite för gott! Mera mättande blir det med vispgrädde (ej vispad) till…
Granola crunch
8 dl (1 portion = 2 msk)
1 dl hackad mandel
1 dl hackad paranötter/valnötter eller annan nöt
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
2 äggvitor
salt
1 tsk vaniljpulver
50 g smör eller 3 msk kokosolja (smält)
- Värm ugnen till 150° C.
- Vispa äggvitorna till skum.
- Blanda ner alla nötter och frön samt salt och vanilj.
- Blanda i smör eller kokosolja och forma till en ‘deg’.
- Smula degen grovt, utspritt på en smörd ugnsplåt.
- Grädde i ugn i ca 20 minuter.
- Rör runt granolan då och då.
- Granolan är klar när den fått fin färg och är krispigt.
- Låt svalna och sedan förvara i lufttät burk i kylen.
Granolan kan smaksättas med:
- Lakritspulver 2 tsk
- Kardemumma 1 tsk
- Kakaopulver 2 tsk
- Kanel 2-3 tsk
- Saffran 1 pkt
- Pepparkakskryddor 4 tsk färdigblandat