Ann Fernholm recenserat BARNMATSBOKEN

2014-05-24 16:13     1 Kommentar    Kategori: Mina böcker

Wow, vad glad jag blir! Vilken otrolig fin recension från vetenskapsjournalisten Ann Fernholm författare till Ett Sötare Blod och hemsida med samma namn.

sotareblodjj

 

Ann Fernholm:
När jag tänker tillbaka på mitt första barns första mat, kan jag få lite ont i magen. Jag undrar hur jag egentligen tänkte. Och framförallt varför. På något vis såg jag industrins barnmatsburkar som något slags facit på vad bebisar kunde äta i olika åldrar. Något annat kunde säkert skada mitt barn, tänkte jag. Hur fick jag den bilden? Vad gjorde att jag inte var mer kritisk?

När jag öppnar Monique Le Roux Forslunds nya Barnmatsboken – laga bra mat från början är min spontana första tanke att jag önskar att jag hade haft den i min hand som rookie på det här med föräldraskap. Boken är full med recept från de första smakportionerna tills barnen kan äta lite mer avancerad mat. Med Barnmatsboken i din hand kan du hjälpa din bebis att utforska nya smaker. I nästa bok kommer jag skriva om forskningen kring detta; om hur viktigt det är att låta barnen pröva okända smaker om och om igen. Spottar och fräser barnet, innebär det bara att smaken är ovan och att barnet behöver vänja sig vid just den smaken. Att börja äta hela bitar mat relativt tidigt under livet (från 6-7 månader) är också viktigt.

Barnmatsboken är verkligen en fin kokbok, med vackra bilder och mat gjord på riktiga råvaror. De små är verkligen värda detta. Små kroppar ska ha näringsrik mat.”

Stort TACK Ann! <3

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Jag är så glad att jag har den boken nu så att jag kan ge mitt barn en bra start. Superfin bok och jättebra med alla tipsrutor och att den även tar upp blw och inte bara det vanliga med puré. Längtar tills jag kan börja använda den, men först och främst måste bäbis komma ut 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »