LCHF knäckebröd

2011-08-30 0:38     27 Kommentarer    Kategori: Mellanmål / Snax / Fika

200g solrosfrön

50g linfrö

50g sesamfrön

50g hackade pinjekärnor (kan även uteslutas men ger god smak)

4 msk fiberhusk

1 tsk satl

5dl vatten

Hacka pinjenötterna lite grovt, blanda alla ingredienserna och låt stå i 10 min för att svälla.  Bred ut på 2 plåtar klädd med bakplåtspapper.

Skär rutor med kniv innan ugnen… sedan är det bara att bryta isär på ‘sträcken’.

Grädda i ugn i ca 1 tim 15 min, tills spröda. 160°C.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

27 Kommentarer + Kommentera

  • Hej Catarina,
    När du använde två plåtar, bytte du plats efter halva tiden?
    Blev dem fortfarande krispiga?
    Räckte verkligen den satsen till två plåtar?
    Tack på förhand

    • Jag byter inte plats… Men man kan. Räcker till två plåtar och kan gärna stå kvar i ugnen på eftervärme för att öka krispigheten.

  • Jag gjorde exakt enligt receptet, fungerade utmärkt! Hade dock inte i något ägg som vissa haft, strödde även över flingsalt innan jag körde in plåtarna. Hade ugnen på 160 grader med över och undervärme, båda plåtarna inne samtidigt. Stängde sedan av ugnen och lät plåtarna stå 1 timme till. Resultatet blev perfekt 🙂

  • Tips att använda evighetsplåpapper lossar superbra. Köpte mitt på Claes Olsson.

  • Är det någon mer än jag som inte får loss knäcket ifrån bakplåtspappret?

    • Oj då Ulf… det låter som du kan ha använt smörgåspapper och ej bakplåtspapper…?

  • Tog ut dessa ur ugnen för en stund sedan och nu kan jag inte sluta äta…
    Hjälp vad gott!!!!

  • Gjorde detta igår och det blev kanongott 🙂
    Däremot blev det ganska mjukt, vilket i och för sig inte gör något, men är det inte meningen att det skall bli “knäckebröds-konsistens”?
    Kanske köra lite längre i ugnen? (Körde 2 plåtar samtidigt…)

    • Det kan vara en ide att låta plåtarna vara kvar i ugnen när den är avstäng, i några timmar. De ska bli krispiga, supergott då! 🙂

  • Tror du man använda malda psylliumfrön istället för fiberhusk?

    • Oj det vet jag inte… Hmmm, husk binder ihop allt, frågan är om det räcker då med psylliumfrön endast? Även om det är typ sak samma. Vill du inte använda husk?

  • Är det 160 grader i varmluftsugn? Har en vanlig ugn.

  • Hej.
    Tänkte prova göra detta knäckebrödet idag. Med tanke på hur länge de ska vara inne, och att det ska bli 2 plåtar, kan man ha båda plåtarna inne samtidigt, och bara byta plats på plåtarna efter halva tiden?

    • Absolut! 🙂

  • måste testa ser supergott ut ..men undrar hur många kolhydrater det innehåller ?

    • Jag skulle kunna räkna på det, men det är ett enormt jobb… Ska fundera. Men så himla mycket är det inte, inte i mitt recept som är utan sötning. Det som är kolhydrater är tomat, tomatpuré, lök, grönsakerna… Det är jättemättande och fett o bra! 🙂

      • Gå in på kostbevakningen.se
        Där kan man räkna ut kolhydrater, fett och protein mm.

        • Här är en uträkning.

          Vi har även lagt in dessa som “lchf-knäckebröd” på Kostbevakningen. Det blir så klart lite beroende av vilken storlek man skär dem i, men på ett ungefär:

          P.S. Grymt recept! Gör dem ofta! 🙂

          • Nancy – 12 g vägde testbiten.

          • Kanoners! Hur mycket väger den bit du beräknat på? Egentligen spelar det kanske inte så stor roll då det är procenten som är viktig, men jag äter 5:2 och då är kalorierna viktiga två dagar i veckan 😉

          • KANON!… Tack

          • Tack Jimmy =)

            /Stina

  • Detta bröd är mitt favoritknäcke!

    Gör helst en sats i månaden i alla fall och mamma och kompisar brukar alltid
    säga hur gott det är!

    Hur enkelt som helst. Jag brukar ha 4 msk fiberhusk i och det blir kanon.

    Tips!

    Istället för att använda vanlig plåt så plattar jag ut degen på bakplåtspapper och lägger det på ett ugnsgaller istället för vanlig plåt eftersom det går snabbare i ugnen.

    Brukar också strö på flingsalt precis innan brödet ska in i ugnen.

  • Gjorde detta receptet igår. Så gott! Och min sambo som inte gillar lchf-bröd i vanliga fall nallade alldeles för mycket 😉

    • Farligt gott! 😉

  • Hej
    Gjorde dina fröknäcke men receptet i boken och detta stämmer inte överens. Det är 2 msk fiberhusk enl boken och 4 msk enligt detta recept. Vad är det som gäller?

    Vänligen
    Stina

    • Jag gör lite olika ibland, testar mig fram… 🙂 Bara att välja vilket du vill använda.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »