Helgsnacks – nyttiga o goda

2019-10-25 9:58     Kommentera    Kategori: Bönor, Mellanmål / Snax / Fika

Fredagsnacks! KryddRostade kikärtor!

De bästa rostade kikärtorna är de jag kokar själv!

Blötlägg först, 24 timmar iaf! Sen ska de kokas försiktigt, inte stormkokas, i ca 1,5 timme (på förpackningen står ca 45-60 min), rikligt m vatten och salta rejält!

Lägg kikärtorna på plåt med bakplåtspapper, krydda med tex smoked paprikapulver, chili flakes, hackad koriander o finriven limeskal och salt!

Skaka plåten så kryddorna fördelas jämnt runt om, gör detta även efter halva tiden i ugn!

Rosta i 220°C i 20-30 min!

Njut!

(Foto från min bok SkönaBöna – Monica Dart)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »