Vem är expert egentligen?

2013-04-22 16:15     2 Kommentarer    Kategori: Media

 

Vad är bra mat, vad är bra forskning, vad ska man tro på?

Att fler och fler blir friska, smala, och upplever många hälsofördelar som lugn mage, bättre sömn, skön mättnad, mindre sötsug och färre sjukdomar så måste det vara något som dessa gör rätt. Beprövade erfarenheter är svårt att slå.20130422-155815.jpg

NWT: Självutnämnda experter styr våra matvanor

Istället för att trycka ner olika åsikter så ska man vara öppen till modern forskning, observera personliga studier och upplevelser och våga vara kritiskt och öppen till förändring.

Här hos kostdoktorn.se finn mängder med studier som man kan fördjupa sig i angående kost och kropp.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • För min del är lchf en mirakelkost! Lugn mage, viktnedgång, fin hy, energi, jättefina blodvärden, en avkopplad relation till mat, ett nytt intresse (läser så mycket jag bara kan om lågkolhydratkost) och en ny hobby (styrketräning). Eftersom jag har provat de flesta andra dieter (pulver, soppor, tabletter, vv mm) utan att uppnå ens en tiondel av ovanstående anser jag mig vara såpass erfaren att jag kan säga att lchf är ett mirakel.

  För jag är expert. På mig själv 🙂

 • Herregud. Forskare i kostvetenskap. Hon har garanterat ingen vetenskapligt grundad utbildning att stå på och inte heller någon beprövad erfarenhet att luta sig emot.
  Att hon svänger sig med floskler som att det inte finns någon vetenskaplig grund för att mer fett är bättre än stora mängder kolhydrater så har hon ju precis missat människans kost i ett historiskt perspektiv.

  Att hon sedan anklagar LCHF för att vara en religion (suck) är lika tråkigt och beklagligt när det kommer från en forskare men styrker samtidigt att kvinnan inte har koll på vetenskapen när hon behöver ta till sådant i debatt.

  LCHF-are VET att dom TROR att det är nyttigt med mer fett och mindre kolhydrater och baserar åsikten på egna erfarenheter (vetenskap).

  Dietister m.fl. TROR att dom VET att tallriksmodellen är oslagbar (religion).

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »