Personangrepp, frälsning och LCHF

2012-03-07 17:25     Kommentera    Kategori: Media


DN INSIDAN fortsätter sin serie om kost och känslor. Idag kan vi läsa två artiklar om just LCHF debatten och hur och varför det väcker så mycket känslor.

‘Man ska inte ge sig in på att frälsa andra?

Andreas Eenfeldt, kostdoktorn.se, berättar hur han för några år sedan kunde fundera över om en del experter var korrumperade, ett eget intresse i kostfrågan. Men nu har han ändrat det tänket. Han berättar att han tror att
de flesta som debatterar inom kostfrågorna är upriktiga och ärliga och verkligen tror på sin sak. Mycket handlar om vetenskapliga områden som tolkas på olika sätt.

Andreas berättar att även han får otrevliga kommentarer på bloggen men att det inte stör honom, utan lite mothugg får man räkna med. Det värsta han har hört var väl när någon hade skrivit att Andreas verkade ha sovit sig igenomm sin läkarutbildning.Professor Mai-Lis Hellénius är helt åt andra hållet – mättat fett är farlig. Hon är helt övertygad om det. Men pga många påhopp så har hon funderat att dra sig tillbaka och inte prata offentligt om kost.

Jag tror att (vi är) många som känner sig lurade av hennes (bla.) tro på kosten. Många som har blivit, och är sjuka, som lyssnat på hennes kostråd har inte blivit bättre. Utan när man ifrågasätter eller kommer in på LCHF och inser hur frisk man blir, så är det klart att det upprör känslor. Jag förstår att hon får många påhopp! Då kan man välja att göra sig till ett offer, tycka synd om sig själv eller sätta sig in i modern forskning och inse fakta!

Läs om Mai-Lis och hennes åsikter på ämnet ‘kost och heta känslor’

‘Förr gick man inte till personangrepp?

Artikeln slutar med att Mai-Lis säger:
– Men egentligen borde debatten byta fokus. För viktigare för vår hälsa än vad vi stoppar i oss är faktiskt att vi rör oss alldeles för litet.

Vad säger vi om detta? 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »