NY LCHF tidning!
Nu har även Aftonbladet börjat med en LCHF tidning! ‘Laga LCHF’
Kul med mera att läsa… Många inspirerande recept och artiklar. Ulrika Davidsson är med, men jag är väldig tveksam till hennes LCHF approach. Ulrika D lchf-favoriter är en musli som består av:
bovete
solrosfrön
Kokos
Agavesirap
Torkade äppelbitar
VaniljSOCKER
Kardemumma
Aprikoser
Inte mycket där som är enligt LCHF måste jag säga.
Tråkigt när sådant kommer med i en LCHF tidning och folk tror att det är helt ok!
Men för övrigt tycker jag tidningen är bra. Träningstips, lite om socker och sötning, dubbelsidigartikel om gröna blad o grönsaker… Och så klart en trevlig artikel om mig! 🙂
Mina 5 lchf tips för barn:
Tror precis som du skriver att ett av de största problemen är att det finns så galet många recept överallt som sägs vara LCHF och sedan testar folk och tycket att det inte fungerar. Har sett recept med bananer, dadlar, margarin och mycket mer.
Eller bilder. Typ en skål med lite fil och ett berg av hallon och jordgubbar ovanpå eller mellanmål på en fruktkesella och en banan. Bara kolhydrater och inget fett.
LCHF-märkta bröden Längtan mfl som innehåller både gluten, vetemjöl och en massa tarmirriterande hårda fibrer.
Så gott som allt färdigköpt LCHF-godis och alla förbannade godisbars.
Eller typ att äta en massa proteinpulver och andra pulver vilket varken är naturligt eller ger tillräckligt med fett.
Ha det gott!
Eller hur!? Back to basics är det som behövs tycker jag!
Ja, verkligen! Du är bra! 🙂
Tack tack Gustaf!
Hmmmm…..om inte katrinplommon är sött, så vet jag inte vad som räknas som sött 😉
Ja verkligen…
Gillade att “sockersidan” godkände mina två frukostfavoriter. Lite agavesirap i te och en gnutta stevia på yoghurten. Inte så bra egentligen men inget jag vill skippa just nu. Och nej jag betalade bara för bilagan och slapp den vanliga tidingen. I övrigt gillade jag ditt reportage Monique annars var det mycket som inte hörde till lchf.
Personligen tycker jag att hon är en riktig sell out. Ena dagen förespråkah hon GI och andra är det “LCHF” som gäller och inte är det mkt LCHF i hennes variant. Hennes intresse verkar ligga i att tjöna pengar oavsett vad hon förespråkar. Usch, hoppas folk inser att det där inte är LCHF på riktigt!
Blir lätt fel när man fokuserar på alla ‘trender’ istället för att hålla sig till det man själv verkligen litar på och tycker fungerar bäst.
jättetrevlig artikel med dig tycker jag 🙂 SUND och med en “nedtonad” stil, om du förstår vad jag menar… alltså BACK TO BASIC! trevlig helg!
Tack, kul att höra! 🙂
Gillar Ulrika Davidsson, men tänker mer GI då jag hör hennes namn än LCHF. Eftersom jag kör lite blandat GI/LCHF (behöver pga min sjukdom mer kolhydrater för att orka leva) brukar Ulrika Davidssons recept vara användbara för mig.
Ska absolut köpa tidningen, kul med inspiration.
mvh Åsa
Hoppas du fick tag i tidningen! 🙂
Yes, jag köpte tidningen i dag 🙂
mvh Åsa
Kul! Hoppas du hittar mycket bra att läsa! 🙂
LCHF handlar om att undvika insulinproduktion.
Ett jämt blodsocker och smalare kropp är en fantastisk bonus.
Ulrika är bra på GI. Men behöver baskurs i lchf.
Likheten att låta en Lacto-Ovo-Vegan skriva recept till en Vegan är slående.
Klart Veganen blir “kränkt/förolämpad” när recepten innehåller både Mjölk(lacto) och ägg(ovo).
Sååååå onödigt. Respektera lchf för va det är (spannmålsfritt/fruktfritt/sötningsfritt) och låt folk själva +:a de tillbehör/varianter de vill. Men ANGE då att 5av8 ingridienser är utanför(dvs+) lchf.
Hur ska en nybörjare veta att det bara är Solrosfrön, Kokos & Kardemumma som är lchf i de receptet?
Eller hur! 🙂 Håller helt med dig.
Måste säga att det är lite märkligt att Aftonbladet ger ut en sådan här tidning, de som är (har varit) så anti mot LCHF tidigare och spytt ut den ena rubriken efter den andra, om hur farlig den här kosten är.
MEN, jag ska köpa den ENBART för att DU är med:)!
Söt du, tack! Ja man kan fundera, men allt handlar nog om money! 🙂
Köpte en kokbok av Ulrika Davidsson, blev mycket missnöjd! I mina ögon också bara GI!
Du är tyvärr inte den första. Synd för det kan ge så fel bild av vad LCHF är och innebär.
Jepp! Ulrika Davidsson är en riktig GI-brutta i mina ögon, men framförallt en (duktig) kokboksförfattare som skriver om vilken kosthållning som helst.
Inte så mycket trovärdighet tycker jag när man hoppas på alla trender, GI, LCHF, Raw, nästa Paleo? 🙂