Flera artiklar i media om smördebatten

2014-01-30 18:26     Kommentera    Kategori: Barn, Media

Tidningen VF har verkligen lagt ner sig för att nå fram om budskapet i smördebatten!

vffrågaj

 

VF har frågat folk på stan vad de anser om ämnet. Jag blir rätt imponerad ändå att så pass många är medvetna om skillnaden mellan smör och margarin. Kul att se! Bara kommunen och politikern som inte förstått!

VF: Ska barn får smöer eller margarin?

Sen är det en artikel om Smörkriget i de sociala medierna… Folk reagerar och agerar! Debatten är rätt het på sina platser!

VF: Smörkrig i sociala medeier

Och ytterligare en artikel finns det…

Här intervjuas Livsmedelsverket. God mat och trevlig miljö i skolan är viktigare än fetthalten på mjölken och smörgåspålägget. Det menar Eva Sundberg på Livsmedelsverket. Angående lättmargarin och lättmjölk säger Sundberg: – Men det är råd, ingen lag. Det är upp till varje kommun att hitta näringsriktiga lösningar. Det är det mättade fettet som spökar och vi vill hålla nere mängden. Vi rekommenderar att man har det i maten istället.

Hon vill vidga diskussionen och poängterar att det stora problemet i dag är att det äts för lite i landets skolmatsalar. Det kan handla om brister i miljön, otillräckligt med tid och sittplatser eller varierande lunchtider. Och då tycker jag att det är än viktigare att mellanmålen är bra, mättande och med äkta varor och inte smörimitation såsom lättmargarin!

VF: “Det är råd, inte lag” SLV

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »