MYCKET media – smördebatten & tvång på light-fettprodukter

2014-01-29 7:08     Kommentera    Kategori: Barn, Kost, Media

Det sprider sig fort, överallt! Jag känner mer och mer att visst kan man påverka, som individ! MIN DOTTER SKA INTE ÄTE LÄTTMARGARIN I SKOLAN. Det bestämmer jag som förälder.

Det finns ingen lag som säger att jag inte kan skicka med bregott till skolan. Även om Karlstad Kommuns kommunalråd påstår att det kan bli en svarthandel med bregott i skolorna då, och att kökschefen menar att bregottpaketen kan vara kontaminerad!

Sent i går kväll läste jag ytterligare en artikel om ämnet och om hur kommunalrådet i Karlstad, Niklas Wikström (FP) har gjort bort sig med sin klantiga kommentar om bregott och svart marknad! Det är nästan att jag börjar tycka synd om honom, men jag tycker mera synd om barnen som ‘tvingas’ äta kemikalrikt lättmargarin. Och är man politiker så ska man ju tänka sig för både före handling och uttal!

newsvoicej

DEBATT. Smörupproret i Karlstad har nått Monthy Python-nivå. Karlstad kommun har beslutat att införa tvång på light-fettprodukter till skolbarn och förbud på smör. Tidigare fanns valet mellanmjölk och Bregott. Föräldrar i Karlstad gör nu smöruppror och försöker ta Bregott till skolan.

Det står vidare:
Niklas Wikström som är Folkpartist, kommunalråd och dessutom ordförande i barn- och ungdomsnämnden säger att rekommendationerna kom så sent som hösten 2013 att skolbarnen ska äta mindre mättat fett [smör]. Det innebär light-produkter på smörgåsen.”

Jag undrar vilka rekommendationer han syftar på? Jag skulle gärna vilja ta del av dessa… Eller vet du?

Texten av Torbjörn Sassersson är riktigt bra skrivet, måste nästan ‘upplevas’ så gå in och läs!

NEWS VOICE: ”Folkkommissarie” Niklas Wikström befarar svart marknad för Bregott – Vill ha tvång på light-fett

Vidare….

meraj

FoodMonitor.se så fortsätter mediabevakningen. Jag undrar om det är själva debatten som skapar så mycket uppmärksamhet eller hur den har hanterats politiskt som blir nyheter(?) – jag kanske får tacka Niklas Wikström för all reklam som nu blir för detta ämne!

Även andra tidningar händer med… Vilket även blev ‘Dagens Nyhet’ på förskolan… Tänk om barnen var stolta över att se ‘fröken’ på bild 😉

20140128-220129.jpg

Gratis tidningen METRO är inte sena att hänga på! Underbart att ämnet uppmärksammas och sprids… Och redan är det ju närmare 900 namn på namninsamlingen om återförandet av bregott i skolorna! heja heja! Fortsätt att sprida…

Spännande att se vad händer här näst!

Vad tror du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »