Mera bullar till barnen

2012-02-14 20:59     Kommentera    Kategori: Media, Mina böcker


Sedan min bok släpptes för snart 2 veckor sedan så har media lyft fram fråga om barn ska äte LCHF. Störst var debatten i TV4 igår, där min bok viftades runt och frågan var ‘Ska barn äta så här?’

Den sista artikeln jag lästa lyder:
Alla barn måste få äta bullarNej barn ska inte banta.
I artikeln så pratar de om att barn ska äta allsidigt och varierat, ifrån kostcirkeln. Och lagom stora mängder!
Barn ska röra på sig, står det vidare för att göra av med den energi de får i sig. Stackars barn säger jag. Har du sett en överviktig 2 åring som rör sig mindre än en normalviktig 2 åring. Nej, det har inte jag. De rör sig i snitt lika mycket – inte hjälper det den överviktiga 2 åringen. Ska den röra på sig dubbelt så mycket då? Eller vad menar ‘proffsen’ egentligen?

I artikeln står det att föräldern har ansvaret att begränsa barnets matintag till en portion. Och vill barnet ha mera pga hunger så ska man endast tillåta grönsaker!(???)

Det här tycker jag var ganska rolig läsning:
‘Barn som har lätt för att gå upp i vikt måste lära sig goda vanor som håller resten av livet. Barn måste få vara barn, äta lördagsgodis och nybakta bullar precis som sina kompisar, men i begränsade mängder. Se det onyttiga som guldkanter som förgyller vardagen ibland. Se till att det bara blir ibland och se till att njuta av dem.?
Ok, så vi som föräldrar ska begränsa matintag, endast ge grönsaker om barnet är forfarande hungrig, lära våra barn goda matrutine och lära sig äta god mat och röra på sig. MEN de ska oxå äta lördagsgodis, nybakta bullar som ‘alla’ andra gör. Här är det lite motsägelsefult anser jag? Eller?

Idag finns mera och flera överviktiga (om vi ska prata om övervikt här) barn än någonsin. Och många föräldrar har ju just följt dessa ovannämda kostråd – har det blivit bättre? KNAPPAST!

Hoppas att min bok får upp ögonen för många föräldrar som vågar stå på sig, vågar lita på sunt förnuft och våga ifrågasätta!Dagens kostråd är INTE för barnens bästa!

Debatt om barnfetma, med Claude Marcus

Min son får inte bli tjock

Kändisarnas diet-krig efter debatt om LCHF

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »