Man BLIR inte smal av motion

2015-02-17 13:35     Kommentera    Kategori: Media

Rådet “ät mindre, motionera mer”

hjälper inte mot fetma!

 

Jag är inte ensam om att ha hört ‘ät mindre o rör på dig mera, enkelt!’… ELLER? Nej inte enkelt, för det funkar dåligt!

I The Lancet nyligen skriver experter om ämnet!

Kroppen är inställt på och vill försvara sin övervikt. Sjukvården har många fall av fetma att jobba med, här i Sverige! Det samma gamla tugget är det många som hör: ‘Ät mindre, motionera mer’.

Men även för den som lyckas (några få gör ju det), ett tag, så har ändå 80-95% fått tillbaka sin gamla vikt. Forskarna menar att fetma är en kronisk sjukdom och orsaken är först o främst biologiskt. Därför är det svårt med beteendeförändringar.

Haha, jag gillar deras liknelse: ‘Det är inte mer effektivt än att rekommendera någon som blöder kraftigt att undvika vassa föremål!’ Christopher Ochner, professor vid Icahn School of Medicine i New York.

För en långtids överviktig så finns även en del biologiska förändringar såsom belöningssystem och annan fettinlagring – detta gör det mera svårt.

Forskarna menar att livsstilsförändringar bör därför kombineras med andra metoder. Bla kirurgi som anses vara mycket effektivt mot fetma (ja det är det ju, men vad utsätter man inte kroppen för då?)

Vill du läsa den svenska versionen av artikeln så finns den här:
Rådet ‘ät mindre, motionera mer’ hjälper inte mot fetma
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »