Lite om det senaste inom LCHF!

2016-06-29 7:47     Kommentera    Kategori: Media

LCHF-magasinets sommarnummer är här och finns NU att få tag på.

Här kommer lite info om vad sommarnummret innehåller:

Det finns ett temablock från Low Carb Cruise USA – Florida till Karibien i månadsskiftet april-maj. Under kryssningen i Karibien fanns tillfälle att fråga flera amerikanska Low Carb-läkare om den svenska debatten kring ketoacidos, diabetes och LCHF. Såväl Jackie Eberstein som Eric Westman såg frågande ut när de fick höra om den skräckpropaganda som utgått från svenska diabetesläkare. Nu följer vi upp denna viktiga fråga, främst genom Erik Edlunds grundliga granskning.

Hanna Boëthius var med på kryssningen i Karibien. Intervju med Hanna finns i tidningens sommarnummer!

Hanna har själv typ 1-diabetes. Hon blev upprörd när ketoacidosen kom på tal. –Vi som har den här sjukdomen får inte slarva med vårt insulin. Men om vi typ 1-diabetiker äter LCHF-kost förbättras i princip alla våra hälsovärden.Det är jag ett levande bevis på, sa Hanna.

Annika Dahlqvist tar upp det stora antalet myter som lever kvar, tio år efter LCHF-kostens genombrott i Sverige. Vi undrar stillsamt när mytbildningen ska få ge sig för dokumentade erfarenheter och klinisk vetenskap?

Men kanske är det så som Lars-Erik Litsfeldt skriver i sin krönika. Ur en akademiskt skolad forskares eller läkares perspektiv, kanske LCHF-kosten ter sig lika galen som teorin om kall fusion?

Miljardären Bengt Sjöberg har börjat äta strikt LCHF-kost!

Det vållade stora rubriker när den svenske miljardären Bengt Sjöberg avsatte två miljarder kronor till en forskningsstiftelse med uppdrag att stödja nytänkande cancerforskning i Sverige. Problemet är att någon sådan cancerforskning knappast står att finna i Sverige. Bengt fick cancerdiagnos för ca ett halvår sedan. Nu har han börjat äta ketogen kost, eftersom han har förstått att socker göder cancer.

LCHF-magasinet är en rik kunskapskälla att ösa ur. Magasinets strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som anses vara viktigt.

Förhoppningsvis vill alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är helt riskfritt! Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigarenummer.
Vid prenumeration använd MONIQUE som rabattkod så får du lite extra tidningar på köpet!

13508839_10154246202186873_7333012004598657644_n

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »