LCHF rör om efter veckans TV…

2011-03-04 11:51     Kommentera    Kategori: Media

Här i Karlstad och på NWT (Värmlands tidningen) har det dragits igång en enorm debatt om LCHF och dieter¸ träning och motion!

Igår kunde vi läsa om Gunnar som menar att så länge man rör på sig så blir man smal. Kommer från en person som aldrig lidit av övervikt. Uppenbarligen!

Jag blev just uppringt av tidningen och fick svara på frågor om kost¸ LCHF¸ träning 🙂 ! Jag är lugn¸ jag vet hur bra jag mår och alla andra som ändrat sin kost! Hur mycket bevis behövs?

Idag en ny artikel i NWT! Annika Rosengren påstår att det är trams att LCHF fungerar och att det ökar risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Undrar vilka studier hon syftar på?

Tipsa andra om artiklar på nwt.se!
Med hjälp av länkarna kan du enkelt tipsa andra om en intressant artikel på nwt.se. Du behöver ha ett konto hos den sajt du vill lägga upp länken till. Här är en kort presentation av dessa. Läs mer på respektive sajt.
På Facebook kan du umgås med dina nätverk av vänner. Klicka för att enkelt gilla denna artikel.
Twitter är en mikroblogg som tillåter 140 tecken per inlägg. Twittra vad du läser på nwt.se.
Med hjälp av Add This kan du bokmärka och dela artikeln till de flesta andra nätverkssajterna.

Dessutom säger hon att man går upp (blir tjock?) av LCHF. Visst kan flera gå upp några kg¸ speciellt om man har en sönderbantat kropp som har levt snålt på energi. Får en sån kropp massor med fett då tror den att wow – nu håller vi igen¸ äntligen bra mat här! Men när det fortsätter komma in fett så släpper kroppen ifrån sig¸ och då börjar minskningen. För dom flesta.

Min enklaste förklaring är så här. OM så många människor som har lidit av övervikt¸ diabetes¸ IBS¸ fibromyalgia¸ ledvärk¸ sömnproblem¸ migrän¸ mm blir friska och bra av LCHF då kan det INTE tyda på att man äter ‘farlig’ mat! Hälsosam mat ger hälsosam kropp. Jätteenkelt.

Sedan har även många som redan har en ‘hälsosam’ kropp gått över på LCHF och finner ännu mera hälsofördelar. Så kosten är inte bara för alla som lider av div. sjukdomar. Smala och friska personer kan må ännu bättre¸ nå större hälsovinster och må ännu bättre. Det är ju bevisat.

Men desto mera det kommer upp och ifrågasätts¸ och modern forskning visar att kolhydrater är det vi skall vara försiktiga med¸ så finns större risk att Livsmedelsverket måste ändra sina (dåliga) kostråd. Mindre sjukdomar och kostnader som det bär med sig.

LCHF works! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »