LCHF pad thai o vårnummer!
Här kommer den, senaste nummer av LCHF magazinet! Omslagsbilden togs i Sydafrika där jag nyligen befann mig hemma hos fotografen Monica Dart, och gjorde LCHF Pad Thai (mumma)…
En härlig vårig omslag som passar så bra nu under påsken!
Lite om magasinets senaste nummer:
Halvalindha är tillbaka på banan
Lindha Vikström är kanske mer känd som Halvalindha. Hon har haft det kämpigt en tid. Nu är hon tillbaka på banan igen, vilket hon berättar om i detta
nummer.
Lindha Vikström är kanske mer känd som Halvalindha. Hon har haft det kämpigt en tid. Nu är hon tillbaka på banan igen, vilket hon berättar om i detta
nummer.
Kossorna är klimathjältar
Det är inte lätt att konsumera kött eller att producera animalisk mat i dessa dagar av klimatångest. Om detta kan både bönder och vi vanliga LCHF:are
vittna. Den biologiska mångfalden behöver lantbruk med både odling och
djurhållning. Så är det bara. Anette Gustawson driver en mjölkgård i Roslagen och har under vintern varit med i flera TV-program. Hon har hotats
av så kallade miljövänner som tycker atthon borde skicka sina barn till slakt. I mars bjöd hon in till ett möte i Norrtälje där hon berättade om livet som mjölkbonde. LCHF-magasinets Bo Zackrisson var där.
Det är inte lätt att konsumera kött eller att producera animalisk mat i dessa dagar av klimatångest. Om detta kan både bönder och vi vanliga LCHF:are
vittna. Den biologiska mångfalden behöver lantbruk med både odling och
djurhållning. Så är det bara. Anette Gustawson driver en mjölkgård i Roslagen och har under vintern varit med i flera TV-program. Hon har hotats
av så kallade miljövänner som tycker atthon borde skicka sina barn till slakt. I mars bjöd hon in till ett möte i Norrtälje där hon berättade om livet som mjölkbonde. LCHF-magasinets Bo Zackrisson var där.
Allt hårdare polarisering
My Westerdahl beskriver i sin krönika hur långt polariseringen har gått när
det gäller vad man får äta eller inte. Annika Dahlqvist funderar över hur
lämpligt det är för barn att äta vegankost.
My Westerdahl beskriver i sin krönika hur långt polariseringen har gått när
det gäller vad man får äta eller inte. Annika Dahlqvist funderar över hur
lämpligt det är för barn att äta vegankost.
Vad gör vi på resande fot?
Martina Johansson skriver om hur vi ska förbereda oss mentalt för att klara
vår kosthållning när vi är på resande fot eller äter ute i glada vänners lag. Martina förklarar även vad begreppet hormesis betyder. Det handlar om att små mängder av antinutrienter faktiskt kan vara bra för oss.
Martina Johansson skriver om hur vi ska förbereda oss mentalt för att klara
vår kosthållning när vi är på resande fot eller äter ute i glada vänners lag. Martina förklarar även vad begreppet hormesis betyder. Det handlar om att små mängder av antinutrienter faktiskt kan vara bra för oss.
Lars-Eriks sköra hjärta
Lars-Erik Litsfeldt berättar en hjärteskärande historia om sitt krånglande hjärta. Vi får följa med till operationsbordet och uppleva den ångest som kan drabba oss när döden lurar bakom stugknuten.
Lars-Erik Litsfeldt berättar en hjärteskärande historia om sitt krånglande hjärta. Vi får följa med till operationsbordet och uppleva den ångest som kan drabba oss när döden lurar bakom stugknuten.
Barnhälsa och maten de äter Barnens hälsa är genomgående tema i två böcker som vi recenserar i detta nummer. De båda böckerna handlar om hur föräldrar och barn kan hjälpas åt för att äta näringstät och nyttig mat.
Som ni märker är det ett fullmatat nummer. Som alltid! Trevlig läsning hälsar. Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare Prenumerera! LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Där kan du även beställa gamla nummer. Klicka dig fram.
Som ni märker är det ett fullmatat nummer. Som alltid! Trevlig läsning hälsar. Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare Prenumerera! LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Där kan du även beställa gamla nummer. Klicka dig fram.
Etiketter:LCHF, Lchf magasinet