Honung och socker
Jag brukar säga att när det gäller sötning och barn så är honung det bästa alternativet. Fri från kemikalier och det mest naturliga. Ja det påverkar blodsocker och jag det är inget direkt för den som är sockerkänslig, sockerberoende eller diabetiker…
MEN man blir lite förvånad när man läser nu om att två av sju sorters honung är ej äkta honung! Utan det är utspädd med socker! För att honung ska heta honung måste det vara 100% honung och noll tillsatser. Två av sju sorter innehöll socker och citronsyra!
Detta är ren MATFUSK!
Enligt EU’s topplista över livsmedel som fuskas med ligger honung med på listan. Honung är dyrt och svårt att producera. Socker är billigt!
Det är ju inte kul när man inte kan lite på producenter! Tur att olika livsmedel kollas upp. Det är inte ok att lura kunder och konsumenter tycker jag! *GRRRRRR*
Honung är farligt att ge barn under ett år!!!
Ja det är det! Hoppas att de som har småbarn har koll på det! 🙂 MEN annars är honung att föredra vid bakning till barn och andra sockertåliga! 🙂