Hjärtkirurg erkänner fel!

2012-03-15 8:04     Kommentera    Kategori: Media


Många läkare har ett ego som gör det väldigt känsligt och svårt att erkänna fel, påstår hjärtkirurgen Dwight Lundell. Men han erkänner, helt öppet, att han efter så många års erfarenhet inom yrket och över 5000 hjärtoperationer, har haft fel. Det är aldrig för sent att försöka göra rätt.

Det enda han hade lärt sig och det övriga läkare gjorde var att tro att hjärtsjukdom var resultatet av kolesterol. Då sätter man in kolesterolsänkande mediciner och rekommendera minskad fettintag.

Dwight Lundell erkänner att dessa rekommendationer är inte längre vetenskapliga eller försvarsbara. Den riktiga orskaen till hjärt- & kärlsjukdomar är inflammationer!

Dagens kostråd har istället för att hjälpa folk, orsakat dagens epedemier av fetma och diabetes. Trots att 25% av befolkningen tar statiner (kolesterolsänkande mediciner) och äter fettsnålt så kommer flera amerikaner att dö i år av hjärtsvikt är någonsin förut.

Så här är det, helt enkelt, utan inflammationer i kroppen så kan inte kolesterol fastna i kärlväggen och orsaka hjärtsjukdomar och stroke.

Orsaken till kronisk inflammation är för mycket kolhydrater – socker & mjöl och allt som innehåller dessa, samt högt intag av omega-6 vegetabiliska oljor som dessutom finns i mängder av matvaror.

Flera gånger om dagen så äter ‘vi’ mat som orskar skada, som för med sig mera skador och kroppen reagerar med att försvara och ta hand om dessa skador med inflammation.

Vår kost, helt enkelt, är det som förgiftar oss.

Animalisk fett har mindre än 20% omega-6 och orsakar mycket mindre skada, inflammation, än oljor!

Original artikel:
World Renown Heart Surgeon Speaks Out On What Really Causes Heart Disease

Hela artikeln översatt av Margareta Lundström finns här:
Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »