Gwyneth Paltrow ger sina barn LCHF kost!

2013-03-14 7:38     4 Kommentarer    Kategori: Media

Gwyneth Paltrow har koll på läget verkligen! I april kommer hon ut med sin nya lågkolhydratskost-bok för barn! Underbart!

MEN vilken kritik hon får från alla hålla och kanter. Dessutom kritiseras hon bla för att hennes barn är smala(!), så vana är ‘vi’/media/omgivningen att relatera till mulliga eller överviktiga barn att det reageras på att barn är normalviktiga!

GwynethJ

Paltrow säger att ingen, inte ens barn behöver kolhydrater. Vidare står det att under ett halvt sekel har vi lärt oss att unvika fett, fast det inte finns bevis för att fett är dåligt och gör att man ökar i vikt. Istället har vi ersätt fett med dålig kost med kolhydrater och socker med resultatet: Vi blir tjockare.

Hemma hos Paltrow ingår protein (fisk, kött, ägg), smör, olivolja, grönsaker och lite frukt. Med andra ord inte brist på något någonstans. Om det är så Paltrow barnen äter så gör hon dem en tjänst!

En underbar artikel!!! Här kan du läsa hela i sin helhet:

The Guardian, UK: Why Gwyneth Paltrow’s no-carb diet for children makes perfect sense

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

  • Applåder till G.P.

  • Bra artikel! Men kommentarerna… Det finns mycket att göra världen över.

  • Det är ju bra om hon sett ljuset eftersom hon för bara några år sedan åt strikt makrobiotiskt (eller var det mikrobiotiskt ?) och helt utan kött :-). Ju fler kändisar som upptäcker detta desto bättre!

  • Underbart att läsa. Gwyneth bodde i Spanien som tonåring och tog till sig det genuina Medelhavsköket, dvs inte en massa industriprocessat, utan bra råvaror, behandlade med respekt. Och hon blir ju en lysande ambassadör för barns kost, för jag tror verkligen att barn i dag får alldeles för mycket socker, det normala “festbeteendet” från när jag var liten har spillt över på alla veckans dagar. Dessutom har det gått från en liten läsk till flera liter, och en liten påse godis till ett halvt kilo eller mer.

    Jag är inte fanatisk, mn inte förr än barnen själva förstår och vill ha, behöver man ge efter. Men som förskollärare kan jag säga att under 1970-80 talen fanns en helt annan syn på mat och godis till barn. Visserligen smög sig margarinet in, men allt socker fanns verkligen inte, och fil och yoghurt, ja vi hade väl tre olika sorter, alla naturella. Man åt tårta och godis en gång i månaden max, när barnen fyllde år, och fanns det flera i samma period drog man samman till en större fest.

    Nu pratar man om att svenskar från Mellanöstern och Afrika har sämre hälsa och livslängd – jag tror att det finns två stora orsaker (bland andra) – rökning och väldigt högt sockerintag bland män, och högt sockerintag bland kvinnor. Bland mina f d elever på folkhögskola var det inte ovanligt med tolv sockerbitar i te- eller kaffekoppen. Jag försökte berätta att det är ohälsosamt, men vanor bryter man inte så lätt. Däremot köper de flesta troende muslimer inte vårt godis, för att vi har djurgelatin i smågodis. De litar inte på att det är halal.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »