Expert’ dåligt insatt!

2011-11-23 1:18     Kommentera    Kategori: Media


På P4 Radio Dalarna som hade intervju med mig igår så kan man gå in på deras HEMSIDA och kommentera intervjun. Det finns många positiva och trevliga kommentarer. Men här finns en ‘expert’ som tycker att mina råd att ge barn fett är galet.

Så här ser kommentaren ut:

?Sant om vällingen¸ men tveksam rådgivare…
Innehållet i denna intervju tyckte jag till viss del var väldigt tveksam. Jag är själv Näringsfysiolog med en fleraårig utbildning i ryggen. Jag kan hålla med om att man ska ge sitt barn riktig mat och inte låta dem växa upp på välling. Välling innehåller gluten vilket forskare har sett kan öka risken för celiaki¸ därför borde gluten introduceras sakta samtidigt som barnet fortfarande ammas. Men rådet som LCHF-bloggaren Monique gav om att tillsätta smör eller kokosfett på barnens kost finns det inga vetenskapliga belägg för¸ så det är en personlig åsikt som hon får stå för och råd som inte är helt riskfria ur medicinsk synvinkel. Kokosfett har många olika egenskaper¸ eventuellt även skadliga enl vissa studier. Vi behöver veta mkt mer innan de rekkommenderas. Finns inga experter el rekommendationer i några länder som rekommenderar smör o kokosfett fetter till barn (mindre mängder smör är nog ingen fara). Barn liksom vuxna har nytta av både n6 o n3¸ och att det ges el konsumeras för mkt n6 finns ej dokumnenterat. Dessa uppgifter kan hänvisas till kost och fettrekommendationer för barn dels på livsmedelsverket men även på WHO. Trist när folkger felaktiga och dåligt underbyggda råd i media..?

Jag har även svarat….

Jag upplever Elina som ej påläst inom modern forskning¸ kokosolja eller transfetter. Eller är det bara att man har sin tro och inte vill ta till annat¸ eller bara att man är fast vid det man har lärt sig?Vi tycker hur som helst olika¸ ändå lite lika i vissa avseenden. Intressant debatt!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »